Στις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων για διακοπές του Πάσχα η Ρώμη και η Κέρκυρα

Στις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων για διακοπές του Πάσχα η Ρώμη και η Κέρκυρα

 

 

 

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι τρέχουν να κανονίσουν τις διακοπές τους, για να μπορέσουν να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα τους. Για ποιες πόλεις δείχνουν όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι Έλληνες; Ποιοι ξένοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα και ποιοι την Κύπρο; Το www.trivago.gr, πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα.
 
Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι μεταβολές στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Ελλάδα ψηφίζουν για τις πασχαλινές τους διακοπές περισσότερο από όλους οι Ιταλοί, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα την επιθυμία τους να την επισκεφθούν.
 
Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση έχει και το ενδιαφέρον των Πολωνών, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα μέσα στους 15 κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν για το Πάσχα. Αυξημένη φαίνεται να είναι και η προτίμηση που προέρχεται από τους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Αυστριακούς, οι οποίοι επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία να αποδράσουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους.
 
Για την Κύπρο, η μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος παρατηρείται από τους Γερμανούς, οι οποίοι κατά μεγάλο ποσοστό την προτιμούν για τις διακοπές του Πάσχα. Επιπρόσθετα, η Κύπρος συνεχίζει να αποτελεί σταθερή επιλογή και φέτος για τους Σέρβους, του Άγγλους και τους Έλληνες.
 
Το φετινό Πάσχα φαίνεται να μην έχει και τόσο εθνικό χαρακτήρα για τους Έλληνες, αφού στους 15 κορυφαίους προορισμούς για τους οποίους έδειξαν ενδιαφέρον, μόνο ένας είναι ελληνικός. Η Ιταλική πρωτεύουσα κατακτά την κορυφή του ενδιαφέροντος, ούσα στην πρώτη θέση της κατάταξης.
 
Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός είναι το Λονδίνο, εκτοπίζοντας το την πόλη του Φωτός που πέρυσι είχε αυτή τη θέση. Τρίτη στην κατάταξη είναι η γοητευτική Κωνσταντινούπολη, που ακολουθείται από το Παρίσι. Έβδομη στις γενικότερες προτιμήσεις εμφανίζεται η Κέρκυρα, που είναι ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός προορισμός που υπάρχει στις 15 κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων.
 
Η Νέα Υόρκη, δείχνει να είναι η νέα είσοδος στους κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες, αφού τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καν μέσα σε αυτούς. Οι Έλληνες φαίνεται να κάνουν στροφή κάθε χρόνο και περισσότερο προς τους προορισμούς του εξωτερικού για τις πασχαλινές τους διακοπές. Κάθε χρόνο παρατηρείται ότι μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές πόλεις, ενώ αυξάνεται για όλο και πιο μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.