Απάντηση της Προέδρου της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανής Κουφού σε καταγγελία της Α. Καμμή

Απάντηση της Προέδρου της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανής Κουφού σε καταγγελία της Α. Καμμή

 

 

 

 
Στις καταγγελίες που προέβη η δ.σ. Άννα Καμμή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου απάντησε με επιστολή της η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανή Κουφού. Η καταγγελία της δημοτικής συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας αφορούσε όπως ανέφερε στην άρνηση παραχώρησης της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων της Επιχείρησης σε ομάδα αλβανόφωνων μεταναστών-μαθητών και γονέων για χριστουγεννιάτικη εκδήλωση τον Δεκέμβριο του 2014.
 
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κα Κουφού ουδέποτε έλαβε η ΚΔΕΠΠΑΜ αίτηση παραχώρησης της αίθουσας από «Πρόεδρο Ομάδας Μεταναστών», αλλά από μητέρα το παιδί της οποίας φοιτά στο Α’ Δημοτικό Σχολείο και αφορούσε στην παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της επιχείρησης για διοργάνωση χριστουγεννιάτικης γιορτής μεταναστών αλβανικής προέλευσης.
 
 
Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Επιχείρησης «μετά την θετική στάση της εισήγησής μου, η απόφαση του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΠΑΜ ήταν θετική και ομόφωνη με την επιφύλαξη να εξεταστεί ο φορέας, η σκοπιμότητα του και το ύφος της γιορτής, όπως εξάλλου οφείλουμε ως Δ.Σ. να πράττουμε σε κάθε εκδήλωση και για να αποφευχθεί η ματαίωση της εκδήλωσης λόγω κωλυσιεργίας, προτάθηκε στους ενδιαφερόμενους χρήση ιδιωτικής αίθουσας». Η στάση, όπως τονίζει ήταν αρνητική.
 
 
«Την εκδήλωση γιορτή, υιοθέτησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού με αίτηση του στις 20/11/2014 παρόλο που επρόκειτο για παιδιά όλων των σχολείων, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι σύλλογοι γονέων ή διδασκόντων των άλλων σχολείων» αναφέρει η κα Κουφού και συνεχίζει «λόγω του ότι η εκδήλωση θα γινόταν στην αλβανική γλώσσα, ζήτησα από την υπογράφουσα, γραμματέα του συλλόγου, ενημέρωση για το περιεχόμενο και τους φορείς της εκδήλωσης, η οποία μη γνωρίζοντας με παρέπεμψε στον Πρόεδρο. Από τον τελευταίο ζήτησα επίσημο έγγραφο/αίτηση του συλλόγου με αριθμό πρωτοκόλλου γιατί αντιλήφθηκα πως υπήρχε μερική άγνοια από τα άλλα μέλη του Συλλόγου γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου. Επίσης ζήτησα περιφρούρηση της εκδήλωσης και την ανάληψη ευθύνης για την διεξαγωγή της. Καμία απάντηση δεν πήρα.
 
 
Επιπρόσθετα ενημερώθηκα προφορικά από Διδάσκοντες του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, πως υπήρξε προβληματισμός (συζητήσεις, διαμαρτυρίες κ.λπ.) γιατί θεώρησαν προβληματική για την ενότητα του σχολείου, διεξαγωγή διαφορετικής γιορτής για τους αλβανόφωνους. Η επίσημη γιορτή του Α’ Δημοτικού Σχολείου θα διεξαγόταν επίσης στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18/12/2014». Και η κα Κουφού συνεχίζει λέγοντας ότι στις 3/12/2014 κάλεσε όλα τα μέλη της ΚΔΕΠΠΑΜ σε ενημέρωση για τα πεπραγμένα, όπου και εξέθεσε τα γεγονότα που χειρίζονταν. «Καμία ένσταση για κατάχρηση εξουσίας στο πρόσωπό μου δεν υπήρξε από τα μέλη» τονίζει και επισημαίνει «η ΚΕΠοΜ ουδέποτε ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την ΚΔΕΠΠΑΜ πριν υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο την σχετική ερώτηση – καταγγελία».
 
 
Η κα Κουφού επισημαίνει ότι θεμελιώδης αρχή της νέας διοίκησης της ΚΔΕΠΠΑΜ είναι η παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων μόνο σε φορείς, (ιδιώτες ή δημόσιους) και όχι σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα και με κάθε επιφύλαξη για το ύφος, το περιεχόμενο και την σκοπιμότητα της εκάστοτε εκδήλωσης και καταλήγει τονίζοντας «η ΚΔΕΠΠΑΜ είναι ένας φορέας με κοινωφελές έργο. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν στην Παιδεία και τις διαδικασίες επιμόρφωσης του κοινού. Άποψή μου, που συμφωνεί με τους σκοπούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι πως πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες στο έργο των εκπαιδευτικών που επιδιώκουν τον σεβασμό κάθε ιδιαιτερότητας στο σχολικό περιβάλλον. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθιστούμε το σχολείο, ή να συμβάλλουμε με τη στάση μας ή με την αδιαφορία μας σε κοινωνικές, πολιτιστικές ή άλλες διακρίσεις που διασαλεύουν την ενότητα».   
 
 
Πηγή: Mykonos news