Φουσκώνοντας ένα μπαλόνι βοηθάμε στη δημιουργία δυο παιδικών χαρών

Φουσκώνοντας ένα μπαλόνι βοηθάμε στη δημιουργία δυο παιδικών χαρών

 

 

 

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον πρακτικό αντίκτυπο των αναπνευστικών νοσημάτων στην υγεία μας, με μια διαφορετική ενημερωτική καμπάνια για τη σημασία των υγιών πνευμόνων και την αξία της ανάσας μας. Απώτερος στόχος είναι η ανάπλαση - δημιουργία δύο πάρκων ή παιδικών χαρών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
 
Η καμπάνια έχει ονομαστεί "Χαρίζω την Ανάσα μου" και ζητά από όλους μας να φουσκώσουμε ένα πορτοκαλί μπαλόνι, να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να την "ανεβάσουμε" στο Instagram με το #xarizoanasa. Όσο πιο πολλές φωτογραφίες και "ανάσες" συγκεντρωθούν τόσο πιο εύκολα θα υλοποιηθεί η δημιουργία των δύο χώρων αναψυχής, χάρη στη δωρεά της εταιρείας GlaxoSmithKline προς την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την υλοποίηση του προγράμματος "Πνεύμων".
 
Στόχος της καμπάνιας είναι να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό και να ισχυροποιηθούν τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα, ανέφερε ο κ. Τουμπής πρόεδρος της ΕΠΕ και Συντονιστής Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", προσθέτοντας ότι η αναγνώριση των συμπτωμάτων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και του άσθματος και η επίσκεψη στον ειδικό γιατρό, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο.
 
Σημείωσε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τα αναπνευστικά νοσήματα και όταν τα ανακαλύπτει είναι σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του αλλά και η θεραπεία να είναι πολυδάπανη.
 
Η ανάπλαση των πάρκων θα γίνει σε συνεργασία με την AMKE Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η οποία διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση αντίστοιχων πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα, ενώ η κορύφωση της καμπάνιας θα γίνει προς το τέλος Μαΐου με ανοικτή στο κοινό εκδήλωση, όπου συμβολικά, αλλά και κυριολεκτικά θα απελευθερωθεί ο αέρας από τα χιλιάδες μπαλόνια που ελπίζεται ότι θα έχουν συγκεντρωθεί και θα «φουσκώσουν» τα πανιά ενός μικρού πλεούμενου για να ταξιδέψει και να φτάσει στον τελευταίο σταθμό που θα σηματοδοτεί και την μέγιστη δυνατή υλοποίηση του έργου της δημιουργίας - ανάπλασης των δύο παιδικών χαρών.