Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποδίδεται σε αυτοκτονία

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποδίδεται σε αυτοκτονία

 

 

Έπειτα απο  τη νεκροτομή που έγινε στη σορό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, στα Γιάννενα, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης εκτίμησε πως "το σύνολο των ευρυμάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας".
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομή βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».
 
Σχετικά με το χρόνο του θανάτου, όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου.
 
Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομή βρέθηκε και περιεχόμενου στομάχου, που σημαίνει οτι ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.
 
Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, η εκδοχή της αυτοχειρίας δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». 
 
Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.