Πρόσκληση προς καλλιτέχνες από νησιά των Κυκλάδων ανάμεσά τους και η Μύκονος, για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του δικτύου Νήσων Περίπλους

Πρόσκληση προς καλλιτέχνες από νησιά των Κυκλάδων ανάμεσά τους και η Μύκονος, για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του δικτύου Νήσων Περίπλους

 

 

 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., ως εταίρος του Δικτύου «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», προσκαλεί καλλιτέχνες από τα νησιά Θήρα – Ίος – Κέα – Μήλος – Μύκονος – Σέριφος – Σίφνος – Σύρος – Τήνος που αποτελούν την περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER Κυκλάδων.Το Δίκτυο «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», αποτελείται από 11 Αναπτυξιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.
 
 
Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. - ΕΤΑΛ Α.Ε., ως υπεύθυνος εταίρος υλοποίησης της ενέργειας Β.1- ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ζωγραφικής/Εικαστικών Τεχνών - ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, διοργανώνει ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μάιου 2015.
 
 
Τα αντικείμενα εκδήλωσεις ενδιαφέροντος είναι:
 
 
Α. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Θα επιλεγεί ένας (1) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ από κάθε περιοχή παρέμβασης για τα παρακάτω εργαστήρια:
 
 
1. Τριών (3) ΗΜΕΡΩΝ "MASTER CLASS" ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα. - Ημερομηνία: 22-24 ΜΑΙΟΥ 2015 
 
 
2. Τριών (3) ΗΜΕΡΩΝ, "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ COMIC», με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα. Ημερομηνία: 25-27 ΜΑΙΟΥ 2015
 
 
Τα μέσα και υλικά και το σύνολο των δαπανών που θα απαιτηθούν για την δράση θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και φιλοξενίας του Εκπροσώπου-Καλλιτέχνη θα καλυφθούν από την ΕΤΑΛ Α.Ε μέσω του Προγράμματος.
 
 
Β. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με Θέμα-Τίτλο “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ”. 
 
 
Θα επιλεγούν τουλάχιστον δύο έργα από κάθε περιοχή παρέμβασης της νησιωτικής Ελλάδας (σε συσχετισμό και με το μέγεθός τους) για να συμμετέχουν στην ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ. Τα έργα θα πρέπει να είναι τα πρωτότυπα, ενώ έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις, όροι και κριτήρια εικαστικής επιλογής διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, για ενιαία διαδικασία επιλογής βάση αυτών των κριτηρίων. Τα έργα θα εκτεθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με ασφάλεια, ενώ θα υπάρξει και πρωτότυπη αφίσα και κατάλογος για την έκθεση.
 
Ημερομηνία από15 ή 16 έως 31 ΜΑΙΟΥ 2015 (με πιθανότητα παράτασης). Η ΕΤΑΛ Α.Ε. θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς των έργων μέσω του Προγράμματος.