Πρόταση για την συνέχιση της «Πτυχιακής Εξεταστικής»

Πρόταση για την συνέχιση της «Πτυχιακής Εξεταστικής»

 

 

 
Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «πτυχιακής εξεταστικής», έστειλαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές . 
Έτσι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει τα εξάμηνα υποχρεωτικής φοίτησης, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα που τους απομένουν για τη λήψη του πτυχίου τους, ανεξάρτητα αν αυτά είναι εαρινού ή χειμερινού εξαμήνου.
 
Αναλυτικά η επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει: "Η περίοδος που διανύουμε, παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σήμερα, όλο και περισσότερες οικογένειες συμπιέζουν τον προϋπολογισμό τους, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Στην προσπάθειά τους αυτή ζητούμε να συνεισφέρει και η πολιτεία, παρέχοντας στα ιδρύματα τρόπους διευκόλυνσης των φοιτητών και των σπουδαστών. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της «πτυχιακής εξεταστικής» για όσους φοιτητές και σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση στα εξάμηνα του προγράμματος σπουδών τους. Δεδομένης λοιπόν της συνεχιζόμενης πίεσης και των δυσκολιών, ζητούμε να δοθεί στα ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «πτυχιακής εξεταστικής». Έτσι, όσοι φοιτητές και σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης, θα μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως εξαμήνου. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επόμενη επαναληπτική ή κανονική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους. Ελπίζουμε ότι, όπως και την περυσινή χρονιά, έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί σε ένα ζήτημα, που αφορά άμεσα το σύνολο της ακαδημαϊκής και της φοιτητικής κοινότητας".