Παρέμβαση Λεονταρίτη στο Υπ. Ναυτιλίας για τα δρομολόγια στις Κυκλάδες

Παρέμβαση Λεονταρίτη στο Υπ. Ναυτιλίας για τα δρομολόγια στις Κυκλάδες

 

 

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων.
 
Μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε: 
 
«η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα εμάς που έχουμε την ευθύνη των Κυκλάδων. Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε το μεγάλο πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία των νησιών μας και την σύνδεση τους με την έδρα του Νομού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
 
Γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων και αιτημάτων βοήθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους, τους Φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των Κυκλάδων.
 
Η ενδοεπικοινωνία των Κυκλάδων το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί ιδιαίτερα με την διακοπή των δρομολογίων των πλοίων της ΝΕΛ, «AQUA JEWEL» και «AQUA SPIRIT»  και μόλις σήμερα διεκόπη και η σύνδεση με τις Δυτικές Κυκλάδες, αφού σταμάτησε και το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» της HELLENIC SEAWAYS που εκτελούσε δρομολόγια εκεί αντικαθιστώντας το ένα από αυτά. 
 
Τα παράπονα και οι αντιδράσεις που δεχτήκαμε σήμερα ήταν εντονότατα, αλλά και δικαιολογημένα αφού ουσιαστικά απομονώθηκαν πλήρως. Αναλογιζόμενοι την ευθύνη, παρακαλούμε ιδιαίτερα όπως αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατόν και κατά απόλυτη προτεραιότητα το πρόβλημα αυτό που προέκυψε με τη διακοπή δρομολογίων του «ΑΡΤΕΜΙΣ», άμεσα και οριστικά με την επαναδρομολόγησή του, αλλά και την οριστική επίλυση των προβλημάτων της ενδοεπικοινωνίας».  
 
Την άμεση ανάγκη λύσης του ακτοπλοϊκού προβλήματος στα νησά των Κυκλάδων και των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου απαίτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειακός Σύμβυλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σιγάλας Βαγγέλης.