Ζύμωμα ψωμιού στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Ζύμωμα ψωμιού στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

 

 

 

Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιεί σήμερα η λέσχη γαστρονομίας Μυκόνου αφιερωμένη στο ψωμί. Το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων είναι μια σημαντική διαδικασία με τεράστια πολιτισμική και διατροφική σημασία.

 

Είναι γι αυτό σημαντικό να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα της παρασκευής ενός ψωμιού, ώστε να μπορούμε πέρα από το να τιμούμε την παράδοση να καλύπτουμε τις δικές μας ανάγκες και να δημιουργούμε ψωμιά με τις δικές μας επιθυμητές γεύσεις.

 

Ελιόψωμο, τυρόψωμο αλλά και κλασικές πίτες για σουβλάκι σήμερα στο τραπέζι της λέσχης στις 6 το απόγευμα.