Σε διεθνή διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Μυκόνου

Σε διεθνή διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Μυκόνου

 

 

 

Την απόφαση να προχωρήσει ο Δήμος στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια πήρε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου.
 
Ο διαγωνισμός αφορά την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία την αποκομιδή των σκουπιδιών για δύο συν ένα έτη. «Πρόθεση της Δημοτικής μας Αρχής σύμφωνα και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις είναι εφόσον ο Δήμος δεν μπορεί να διατελέσει την υπηρεσία αποκομιδής των απορριμμάτων και εφόσον η εικόνα του νησιού τα τελευταία δύο χρόνια μας κάνει πάρα πολύ κακό, παίρνουμε την γενναία απόφαση να αναθέσουμε σε ανάδοχο κατόπιν διαγωνισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.
 
Όπως αναφέρθηκε η λύση της ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα για τον Δήμο Μυκόνου. Ο διαγωνισμός αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στον πρώην Δήμο Μυκονίων, ενώ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του Δήμου θα αναλάβουν το κομμάτι της  αποκομιδής στην Άνω Μερά.
 
Τόσο η δημοτικοί σύμβουλοι της ΚΕΠΟΜ όσο και μέρος των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας ζήτησαν αρχικά την αναβολή του θέματος προκειμένου να εξεταστεί σε συνάρτηση και με την ανακύκλωση, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή, από το Σώμα. «Δεν ρισκάρω να το αναβάλω. Το θέμα το ξέρετε, έχουμε ήδη μπει σε καλοκαιρινή περίοδο και ο χρόνος πιέζει» ανέφερε ο Δήμαρχος. 
 
Παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και ο μελετητής κ. Μιχαλόπουλος στον οποίο έχει ανατεθεί η μελέτη για ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τα απορρίμματα από τον Δήμο Μυκόνου.
 
Σύμφωνος με την ανάθεση σε ιδιώτη εμφανίστηκε ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Φρατζέσκος Βιγλιάρης, «όλη η Ευρώπη έχει δώσει σε ιδιώτη τα σκουπίδια, όπως και πάρα πολλοί δήμοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι και πιο οικονομικές οι προτάσεις και πολύ καλύτερα τα αποτελέσματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βιγλιάρης, επισημαίνοντας πως η Μύκονος δεν νοείτε να είναι τόσο πίσω στον τομέα της καθαριότητας. Ο ίδιος έκανε ορισμένες επισημάνσεις οι οποίες βρήκαν την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής.
 
Μετά τη συζήτηση που διεξήχθη αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή στις διαδικασίες ανάθεσης. Την απόφαση κατά ψήφισαν οι Α. Καμμή, η οποία κατέθεσε πρόταση της ΚΕΠΟΜ για το θέμα, Δ. Ρουσουνέλος, Ν. Σταμψούνη, Π. Ρούσσος και ο Ζ. Ασημομύτης.
 
Σύντομα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί, όπως αναφέρθηκε, και το ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.