Λουκέτο στη Δήλο για έναν μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού

Για ένα μήνα θα παραμείνει κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Μπροστά σε αυτήν την δυσμενή εξέλιξη άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Μυκόνου που αποφάσισε χθες, μετά από πρόταση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Συγκεκριμένα ο αρχαιολογικός χώρος σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας θα παραμείνει κλειστός λόγω έλλειψης φυλάκων καθ’ όλη την διάρκεια του Μαρτίου. Η Μύκονος ήδη ετοιμάζεται να υποδεχθεί την προσεχή εβδομάδα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή σαιζόν. Η κρουαζιέρα ξεκινά, οι τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη φτάνουν στο νησί και μια τέτοια εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αρνητική καθώς δεν θα τους επιτραπεί η δυνατότητα να επισκεφθούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Παράλληλα το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου δημιουργεί πρόβλημα στα γυρίσματα που έχουν προγραμματιστεί στο νησί του Φωτός στα τέλη Μαρτίου. Πρόκειται για τα γυρίσματα της αφηγηματικής ταινίας «Δήλος – Άδηλος» με αφηγητή τον διάσημο έλληνα ηθοποιό Γιώργο Χωραφά που έρχεται από το Παρίσι γι’ αυτόν τον λόγο, όπως και η εκδρομή που έχει προγραμματιστεί στο νησί του Απόλλωνα στα πλαίσια του συνέδριου της Google που θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο.
Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για την σύνταξη και αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας για την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη.