Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα εργαστήρια εικαστικών τεχνών των εταίρων του δικτύου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα εργαστήρια εικαστικών τεχνών των εταίρων του δικτύου

 

 

 

Το δίκτυο "Νήσων Περίπλους", αποτελείται από 11 Αναπτυξιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. - ΕΤΑΛ Α.Ε., ως υπεύθυνος εταίρος υλοποίησης της ενέργειας Β.1 - Ενέργεια Ζωγραφικής/Εικαστικών Τεχνών - Εικαστικές Τέχνες-Νήσων Περίπλους, διοργανώνει ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λεσβο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.
 
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε, ως εταίρος του Δικτύου "Νήσων Περίπλους", προσκαλεί καλλιτέχνες από τα νησιά Θήρα, Ίος, Κέα, Μήλος, Μύκονος, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος, Τήνος, που αποτελούν την περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης Leader Κυκλάδων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα παρακάτω:
 
Α. Εργαστήρια - Καλλιτεχνικής Δημιουργίας
Θα επιλεγεί ένας καλλιτέχνης από κάθε περιοχή παρέμβασης για τα παρακάτω εργαστήρια:
 
1. Τριών ημερών "Master Class" ζωγραφικής, με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα από τις 22 έως τις 24 Μαϊου.
 
2. Τριών ημερών "Εργαστήριο: νέες μορφές εικαστικής τέχνης-δημιουργία Comic", με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα από τις 25 έως τις 27 Μαϊου.
 
Τα μέσα και υλικά και το σύνολο των δαπανών που θα απαιτηθούν για την δράση θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και φιλοξενίας του εκπροσώπου-καλλιτέχνη θα καλυφθούν από την ΕΤΑΛ Α.Ε. μέσω του προγράμματος.
 
Β. Έκθεση ζωγραφικής της Νησιωτικής Ελλάδος, με θέμα-τίτλο "Ελληνικές Θάλασσες και Ζωγραφική, σπουδή στη Νησιωτικότητα".
 
Θα επιλεγούν τουλάχιστον δύο έργα από κάθε περιοχή παρέμβασης της νησιωτικής Ελλάδας (σε συσχετισμό και με το μέγεθός τους) για να συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής. Τα έργα θα πρέπει να είναι τα πρωτότυπα, ενώ έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις, όροι και κριτήρια εικαστικής επιλογής διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, για ενιαία διαδικασία επιλογής βάση αυτών των κριτηρίων. Τα έργα θα εκτεθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με ασφάλεια, ενώ θα υπάρξει και πρωτότυπη αφίσα και κατάλογος για την έκθεση.
 
Ο διαγωνισμός πρόκειται να ξεκινήσει από τις 15 ή 16 Μαϊου (με πιθανότητα παράτασης). Η ΕΤΑΛ Α.Ε. θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς των έργων μέσω του προγράμματος.