Ησυχος: Βύσματα τέλος στο στρατό

Ησυχος: Βύσματα τέλος στο στρατό

 

 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ησυχος ξεκαθαρίζει τα πράγματα για βύσματα, μεταθέσεις αλλά και για τα αναδρομικά των ενστόλων.
 
Με σύνθημα τα «βύσματα τέλος στο στρατό», ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως αυτό που έγινε με την μετάθεση των στατιωτών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Έβρο ήταν μόνο η αρχή.
 
«Δώσαμε ένα τέρμα προσωρινό και όχι συνολικό σε αυτό που ονομάζουμε βύσμα και ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε ό,τι έχει γίνει», είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως πρέπει να έχουμε θεσμικό πλαίσιο τέτοιο που να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα της νεολαίας.
 
«Ο νέος να ανοίξει την ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων να δει σε ποια κατηγορία κοινωνική μπαίνει κτλ. Οι μεταθέσεις που έγιναν, δεν είναι τιμωρία» ανέφερε και τόνισε πως «είμαστε στη σκέψη και ανάλυση του περιεχομένου της θητείας».
 
Όπως αναφέρει η iefimerida, ερωτηθείς αν το υπουργείο χρειάζεται περισσότερα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είπε πως δεν υπάρχει υπουργός που θα σας πει πως δεν χρειάζονται περισσότερα χρήματα.
 
Όσον αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων, υπογράμμισε πως το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος με το υπουργείο Οικονομικών και γι΄ αυτό τον λόγο, όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να είναι λαϊκιστής με την συγκεκριμένη ημερομηνία».
 
«Θα τα δώσουμε και θα εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας», συμπλήρωσε.
Τέλος, ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο κλείσιμο στρατοπέδων.