Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΠΝΑΙ με τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΠΝΑΙ με τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας

 

 

 

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τις εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στην πολιτική προστασία μετά από πρόσκληση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κας Χαρούλας Γιασιράνη.
 
Στη σύσκεψη παρεβρέθηκε και ο Εντεταλνένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Χρήστος Ευστρατίου,ενώ από τον ΕΟΠΚ ο κος Ντίνος Μαντι-κός,από τον ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου κος Παναγιώτης Εγγλέζος,Σώμα Εθε-λοντών Σαμαρειτών κος Φράνκυ Μπενότ,Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κος Γρηγόρης Θεοδωρίδης,Ενωση Ραδιοσυχνοτήτων οι κύριοι Παναγιώτης Καββαλάκης και Χρήστος Παπαδημητρίου, Δωδ/κός Σύλλογος 4Χ4 κος Παναγιώτης Ματθαίου.
 
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός διευρημένης διήμερης εκπαιδευτικής άσκησης ,μετά την επιτυχημένη άσκηση που έγινε στις 6,7,8 Φεβρουαρίου 2015 μεταξύ ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου και Σώματος Εθε-λοντών Σαμαρειτών, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της ΠΝΑΙ.
 
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον Προφήτη Ηλία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, με τη συμμετοχή 160 εθελοντών,όπου κάθε εθελοντική ομάδα θα εκαιδεύσει τις υπόλοιπες στον τομέα που δραστη-ριοποιείται.
 
Θα ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές και θα γνωριστούν με-ταξύ τους προκειμένου σε έκτακτα γεγονότα να γνωρίζουν το ρόλο που αναλαμβάνουν.
 
Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει εκπαίδευση στο στήσιμο καταυλισμού, διαβίωσης στη φύση, Α΄ βοήθειες, οχήματα και τηλεπικοινωνίες.
 
Παράλληλα οι 160 εθελοντές θα εκπαιδευτούν από κοινού από αξιωματικούς του Στρατού και της Πυροσβεστικής στους χάρτες, τον προσανα-τολισμό και την πυρόσβεση.
 
Με την ευκαιρία της εκπαιδευτικής άσκησης θα γίνει έλεγχος της εξάρτησης που διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τέτοια γεγονότα και μέχρι σήμερα παραμένει  φυλαγμένη σε αποθήκες,για να απογραφούν και να εκσυγχρονιστούν.