Φεστιβάλ Φώτων το Σεπτέμβριο στη Μύκονο

Φεστιβάλ Φώτων το Σεπτέμβριο στη Μύκονο

 
 
Η επίτευξη της πρότασης για την δημιουργία ενός καινοτόμου και πολυήμερου καλλιτεχνικού γεγονότος τον Σεπτέμβριο του 2015 στο νησί της Μυκόνου, είναι ένα από τα ζητήματα που έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος. 
 
 
Πρόκειται για το επονομαζόμενο «Φεστιβάλ Φώτων» που θα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει ως στόχο τον θεματικό τουρισμό, την επιμήκυνση της τουριστική ςπεριόδου και το "άνοιγμα" σε ένα νέο τουριστικό κοινό που ακολουθεί παρόμοια φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως το “Fete Des Lumiere” στην Λιόν της Γαλλίας με 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, όπως και το “Sundance Festival” στις Ηνωμένες Πολιτείες με 31 χιλιάδες ημερήσιους επισκέπτες. 
 
 
«Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε ένα κοινό από 25 μέχρι 55 χρόνων που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και απολαμβάνει φεστιβάλ καινούριων ιδεών ανά τον κόσμο, να επισκεφθεί τα νησιά μας για να θαυμάσει αυτήν τη νέα τέχνη και ταυτόχρονα να πάρει μηνύματα για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που επισκέπτεται» τονίζει ο κ. Μπρίγγος.
 
 
Ο κ. Μπρίγγος συνεχίζει λέγοντας πως «Μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι ότι γίνεται ένα μεγάλο φεστιβάλ στη Μύκονο το 2015 Πανελλαδικά για πρώτη φορά, να το εντάξουμε στη φιλοσοφία της οριοθέτησης της Δήλου. Όπως για παράδειγμα γεννήθηκε ο Θεός του Φωτός στη Δήλο, έτσι θα μπορούσαμε πολύ δημιουργικά να το συνδέσουμε με το Φεστιβάλ της Γέννησης Φωτός στην Ελλάδα, έτσι ώστε και η Μύκονος αλλά και η Περιφέρεια να διαφημιστεί για το ήδη υπάρχον προϊόν».
 
 
Σύμφωνα με το πλάνο το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 5 ημερών και θα περιλαμβάνει τρία είδη τέχνης projection mapping, light art και video art, ενώ σε αυτό θα συμμετέχουν 10 -15 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με εμπειρία και πρωτοπορία στον χώρο των light art & video art. 
 
 
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της Μυκόνου μεταξύ των οποίων οι Κάτω μύλοι, η Παραπορτιανή, η Μικρή Βενετία, ο Άγιος Νικόλας της Καδένας, το νέο λιμάνι κ.α. 
 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στόχος είναι η πραγματοποίηση του φεστιβάλ σε ετήσια βάση στο νησί της Μυκόνου.