Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σήμερα στις Κυκλάδες

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σήμερα στις Κυκλάδες

 

 

 
 
Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα επικρατήσει σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως μέχρι το απόγευμα.
 
 
Ειδικότερα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
 
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
 
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.
 
 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στη δυτική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι 'ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στα νότια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
 
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 28-02-2015
 
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιθανώς θα είναι ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες αλλά και μεγάλα διάστημα βελτίωσης.
Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.