Χαλάει ο καιρός, βροχές το απόγευμα στις Κυκλάδες

Χαλάει ο καιρός, βροχές το απόγευμα στις Κυκλάδες

 

 

 
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια και ανατολικά.
 
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.
 
Αναλυτική πρόγνωση 
 
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου.
 
 
Στην Μακεδονία και τη Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου
 
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.
 
 
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 27-02-2015
 
 
Νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια.
 
Ανεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.