Επιστολή της ΠΕΔ προς τον Υπουργό Οικονομικών για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους

Επιστολή της ΠΕΔ προς τον Υπουργό Οικονομικών για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους

 

 

 

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο, το μέλος της, Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε την επιτακτική ανάγκη όπως οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση της ετήσιας απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση της χρήσης των παραλιών προς τους Δήμους. Η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση των διαδικασιών μίσθωσης των παραλιών από τους οικείους Δήμους προς τους ιδιώτες.
 
Για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο κ. Κουκάς πρότεινε και συμφώνησαν όλα τα μέλη να αποσταλεί σχετική επιστολή προς τους συναρμόδιους φορείς από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες έκδοσης της απόφασης και κατ επέκταση να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι παραχωρήσεις των παραλιών. 
 
Η επιστολή που στάλθηκε στον Υπουργό είναι η εξής:
 
"Κύριε Υπουργέ,
 
Όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας παραχωρεί στους δήμους την χρήση των παραλιών. Η απόφαση του Υπουργείου έρχεται πάντοτε καθυστερημένη με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι δήμοι να προχωρήσουν στις ενοικιάσεις των τμημάτων στους πολίτες και να δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα καθότι η Κτηματική μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απαιτεί να γίνουν ενέργειες, με αποφάσεις και διαγωνισμούς, που χρειάζονται χρόνο.
 
Σας παρακαλούμε, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ να προχωρήσετε άμεσα στις διαδικασίες παραχώρησης της χρήσης των παραλιών στους Δήμους και μάλιστα για χρονικό διάστημα 5 ετών, ούτως ώστε να μπορούν τόσο οι Δήμοι όσο και οι ενοικιαστές ιδιώτες να προβούν σε απαραίτητες επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αισθητική και επιχειρηματική αναβάθμιση τους".