ΟΗΕ: «Καλοδεχούμενες» οι προτεινόμενες αλλαγές στο μεταναστευτικό

ΟΗΕ: «Καλοδεχούμενες» οι προτεινόμενες αλλαγές στο μεταναστευτικό

 

 

Τις σχεδιαζόμενες από την ελληνική κυβέρνηση αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική χαιρέτισε το Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
 
Σύμφωνα με τη naftemporiki, το Γραφείο εξέφρασε συγκεκριμένα την ικανοποίησή του για τις προγραμματικές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού για την Μετανάστευση, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία όπως αναφέρεται, «επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις».
 
«Αυτές είναι πολύ καλοδεχούμενες ενδείξεις, όπως καλοδεχούμενη είναι και η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να δώσει την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γιαν Γιαράμπ, περιφερειακός εκπρόσωπος για την Ευρώπη του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών (των επαναπροωθήσεων στη θάλασσα, των κατασταλτικών αστυνομικών επιχειρήσεων και των συνθηκών στα κέντρα κράτησης) υπήρξαν για πολύ καιρό, πηγή ανησυχίας.
 
Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δηλώνει «έτοιμο να προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση στην κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα θέματα των δικαιωμάτων των μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν πληγεί από τις πολιτικές λιτότητας, μεταξύ των οποίων άτομα με αναπηρία, παιδιά σε εναλλακτική θεραπεία, ηλικιωμένοι και Ρομά».
 
Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες, εκπροσωπεί τον Ύπατο Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ευρώπη.