Έρχεται εξεταστική για το Μνημόνιο και επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Έρχεται εξεταστική για το Μνημόνιο και επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εως το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
 
Η έρευνα θα αφορά όλη την μνημονιακή περίοδο, από τον Μάιο του 2010 εως και πρόσφατα. Θα αναζητηθούν πιθανές πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες για τους Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Λουκά Παπαδήμο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα.
 
Όπως αναφέρει το defencenet, ειδική έρευνα θα υπάρξει και για τους όρους του PSI που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.
Επιπροσθέτως, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ερευνηθούν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα ακόμα και εκείνα που ήδη έχει εξετάσει η Βουλή.
 
Πρόκειται για την υπόθεση των υποβρυχίων και αν απορρέουν ευθύνες για την σύμβαση παραλαβής τους το 2010 που υπογράφηκε από τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, τον συμβιβασμό Δημοσίου – Siemens κ.α.
 
Τέλος, απόλυτη προτεραιότητα του επιτελείου Μεγάρου Μαξίμου – Βουλής αποτελεί η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
 
Γνωρίζουν όμως ότι ο στόχος απαιτεί ουσιαστική τεκμηρίωση του ελληνικού φακέλου γι αυτό και θα επανασυσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί.