Χρειάζετε έκτακτη χρηματοδότηση τόνισε ο Δημόπουλος

Χρειάζετε έκτακτη χρηματοδότηση τόνισε ο Δημόπουλος

 

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια και στο νέο νόμο πλαίσιο.
 
Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης ώστε να βγει στοιχειωδώς ισοσκελισμένος ο φετινός προϋπολογισμός και υπογράμμισε το πρόβλημα των περιορισμένων πόρων του ιδρύματος σε συνδυασμό με την αύξηση των φοιτητών λόγω μετεγγραφών.
 
Ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, σχολίασε ότι λόγω της έλλειψης θέρμανσης στα πανεπιστήμια οι φοιτητές κινούνται σε αίθουσες "ψυγεία", ενώ δεν έλλειψε η αναφορά στο θέμα της φύλαξης, τονίζοντας ότι όσοι βρίσκονται το βράδυ στα εργαστήρια τους στην Πανεπιστημιούπολη κυκλοφορούν με φόβο.
 
Ένα νέο νόμο πλαίσιο σε βάθος χρόνου έθεσε ως στόχο σύμφωνα με τον πρύτανη, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς στην έκτακτη συνάντηση πρυτάνεων και προέδρων των πανεπιστημίων το Σάββατο.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε σε ένα νέο νόμο πλαίσιο σε ένα ή ενάμιση χρόνο και ζήτησε από τους πρυτάνεις προτάσεις για εμβαλωματικές τροπολογίες, ούτως ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα ιδρύματα να
λειτουργούν.
 
Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι δεν έγινε αναφορά στα συμβούλια διοίκησης αλλά πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά θα υπάρξει ένας συνολικός νόμος πλαίσιο «που θα ξεκινάει από πάνω και θα πηγαίνει προς τη μέση, τη σχολική και την προσχολική εκπαίδευση».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αποφάσεις για την παιδεία θα λαμβάνονται μετά από διαβούλευση και πρόσθεσε ότι στο προσεχές διάστημα θα συναντηθεί ξεχωριστά με τις διοικήσεις όλων των Πανεπιστημίων για τα ειδικά θέματα που τα απασχολούν.