Ενισχύει τη σύνδεση Ελλάδας - Ιταλίας ο όμιλος Grimaldi

Ενισχύει τη σύνδεση Ελλάδας - Ιταλίας ο όμιλος Grimaldi

 

 

 

Την επαναφορά της γραμμής που θα συνδέει τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ραβέννας και θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, από τις 16 Φεβρουαρίου 2015, ανακοίνωσε ο όμιλος Grimaldi.
 
Οι αναχωρήσεις  από τη Ραβέννα θα είναι κάθε Τετάρτη στις 12:00 και Σάββατο στις 23:00, με άφιξη στην Ηγουμενίτσα αντίστοιχα την Πέμπτη στις 15:00 και τη Δευτέρα στις 2:00 π.μ. και Πάτρα την Πέμπτη στις 21:00 και τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ..
 
Αναχώρηση από την Πάτρα θα είναι τη Δευτέρα στις 22:00 και την Πέμπτη, στις 23:59, από την Ηγουμενίτσα, την Τρίτη στις 5:00 π.μ. και την Παρασκευή στις 8:30 π.μ., και άφιξη στη Ραβέννα, την Τετάρτη στις 8:30 π.μ. και το Σάββατο στις 19:00 αντίστοιχα.
 
Όπως αναφέρει η naftemporiki, η δρομολογιακή γραμμή θα εξυπηρετείται από το σύγχρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό «Catania», με ιταλική σημαία, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2003. Έχει μήκος 186 μέτρα και ολική χωρητικότητα 26.000 τόνους. Το μεταφορικό του έργο είναι 2.250 γραμμικά μέτρα φορτίου, ενώ παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα.
 
Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβων, διαθέτει 93 καμπίνες – εσωτερικές, εξωτερικές, σουίτες - 62 ανακλινόμενα καθίσματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις που κάνουν το ταξίδι μια απολαυστική εμπειρία, όπως εστιατόριο self-service, καφετέρια, μπαρ, video games, ηλεκτρονικά παιχνίδια για ενήλικες επιβάτες, εμπορικό κέντρο.
 
Εκτός από τη γραμμή που συνδέει τη Ραβέννα με την Ελλάδα, το «Catania» κάθε Σάββατο θα εξυπηρετεί και το λιμάνι της Τεργέστης. Η ώρα αναχώρησης είναι προγραμματισμένη στις 01:00 π.μ. με άφιξη στην Ηγουμενίτσα την Δευτέρα στις 2:00 π.μ. και στην Πάτρα, τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. Αυτή η γραμμή προστίθεται στις δυο υφιστάμενες αναχωρήσεις που προσφέρει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η Minoan Lines, θυγατρική του ομίλου Grimaldi.
 
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μέσω της Grimaldi Lines και της Minoan Lines, ο όμιλος Grimaldi προσφέρει μια ευρεία επιλογή στις γραμμές Ελλάδας Ιταλίας.  Συνολικά, ο όμιλος θα προσφέρει τρεις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από/προς τη Βόρεια-Aνατολική Ιταλία (Τεργέστη), δύο αναχωρήσεις από/προς τη Βόρεια-Κεντρική Ιταλία (Ραβέννα), έξι αναχωρήσεις από/προς  την Κεντρική Ιταλία (Ανκόνα) και καθημερινές αναχωρήσεις από/προς τη Νότια Ιταλία (Μπρίντιζι).