Έβρος: σε ετοιμότητα οι τοπικές αρχές

Έβρος: σε ετοιμότητα οι τοπικές αρχές

 

 

Την απομάκρυνση των νερών από τις κατοικημένες περιοχές και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις ώστε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να επιστρέψει και πάλι η ζωή στους καθημερινούς της ρυθμούς, περιμένουν οι κάτοικοι και οι αρχές στον Έβρο.
 
Ωστόσο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, προκαλούν ανησυχία για το ενδεχόμενο εμφάνισης παγετού στις πλημμυρισμένες εκτάσεις. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, διαβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός συνεχίζει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και δεν υπάρχει εφησυχασμός παρά τη μικρή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
 
Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, με γραπτή δήλωσή του, κάνει έναν απολογισμό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.
 
Ο κ. Παυλίδης κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για σοβαρές παραλείψεις δεκαετιών, οι οποίες -όπως τονίζει- οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Υπογραμμίζει δε την άμεση ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση προκειμένου να οχυρωθεί η περιοχή από τη μανία του καιρού.