Εκπροσώπηση της Μυκόνου σε Travel Turkey και Philoxenia

Εκπροσώπηση της Μυκόνου σε Travel Turkey και Philoxenia

 

 

 
Στις προτεραιότητες της τουρκικής τουριστικής αγοράς φιγουράρει η Μύκονος μαζί με τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η διαπίστωση αυτή σύμφωνα με τους αρμοδίους του τουρισμού στον Δήμου, προέκυψε από τη συμμετοχή της Μυκόνου στην τουριστική έκθεση "Travel Turkey 2013 "της Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου. 
 
Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα στο χρόνο εκθεσιακή παρουσία του νησιού στη συγκεκριμένη αγορά μετά και την Κωνσταντινούπολη  τον περασμένο Ιανουάριο.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους της TURSAB με σκοπό την οργάνωση επισκέψεων ταξιδιωτικών πρακτόρων.
 
Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρίας ATLAS JET για την παραπέρα προώθηση της απευθείας αεροπορικής γραμμής Κωσταντινούπολη-Μύκονος με την από κοινού με το Δήμο οργάνωση ταξιδιών δημοσιογράφων, ενώ  έντονο  ενδιαφέρον να γράψουν αλλά και να επισκεφθούν το νησί εκφράστηκε και από μεμονωμένους Τούρκους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το περίπτερο.
 
Σημειώνεται ότι η Μύκονος ήταν ο μόνος κυκλαδικός προορισμός με μεταφρασμένο στην τουρκική γλώσσα φυλλάδιο ενώ διανεμήθηκαν dvd και σακούλες.  
 
Παράλληλα, ο Δήμος Μυκόνου συμμετείχε και στην έκθεση "PHILOXENIA" της Θεσσαλονίκης το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών του Τουρισμού με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Ελλάδα. Στο περίπτερο του Δήμου, δυναμικό παρόν έδωσε το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Μυκόνου.