Θα ρίξουν τα αναχώματα στον Έβρο για να σωθεί οικισμός

Θα ρίξουν τα αναχώματα στον Έβρο για να σωθεί οικισμός

 

Για να σωθεί ο οικισμός του Πόρου από τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν τη ρήξη των αναχωμάτων, με ελεγχόμενη έκρηξη από το στρατό.
 
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με τη ρήξη των αναχωμάτων τα νερά θα κατευθυνθούν προς τον κάμπο των Φερρών και θα πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προκειμένου να σωθεί ο οικισμός.
 
Ο αντιπεριφεριάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τόνισε ότι κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο Πόρος από τον μεγάλο υδάτινο όγκο που κατευθύνεται προς την περιοχή στα νότια του Εβρου. 
 
Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε πως «η νύχτα θα είναι ιδιαιτέρα δύσκολη και όλοι ευχόμαστε να αντέξουν τα αναχώματα στην κοίτη ώστε να μην χρειαστεί να πλημμυρίσουμε τον κάμπο, σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που πρωτεύει είναι η διάσωση των κατοικιών και βέβαια να μη θέσουμε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή. Αν και ο οικισμός έχει εκκενωθεί από το μεσημέρι».