Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση τα Κύθηρα

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση τα Κύθηρα

 

 

 

Για πολλοστή φορά έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με τον Πειραιά.Αιτία αυτή τη φορά, η απόφαση για επίσχεση εργασίας 10 μελών του πληρώματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία της Τήνου», το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10 το βράδυ της Παρασκευής για Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμο.
 
Οι ναυτικοί ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, προειδοποιούσε για επίσχεση εργασίας του πληρώματος του "Βιτσέντζος Κορνάρος", που αντικατέστησε στη γραμμή αυτή το συγκεκριμένο πλοίο, εάν η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα που όφειλε.
 
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν κάποια χρήματα και έτσι το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή το απόγευμα για Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο -Σητεία - Κάσο - Πηγάδια - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο.
 
Το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων σε πληρώματα πλοίων ορισμένων εταιρειών είχε τεθεί στις επαφές που είχε μέσα στην εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρος Δρίτσας με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτοπλόοι είχαν πει ότι θα ρυθμιστεί το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.