Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

 

 

 
Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της Παρασκευής στην ανατολική χώρα κατά την διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά την μικρή διάρκεια κατά τόπους αναμένεται να είναι έντονες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. 
 
 
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και στα πεδικά κυρίως της ανατολικής χώρας.
 
 
Σηματική θα είναι και η ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους κατά τόπους θα φτάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Οι βοριάδες θα κατρακυλήσουν την θερμοκρασία η οποία αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτωση περί τους 10 βαθμούς.
 
 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας. Όπως αναφέρει η Εθμική Μετεωρολογική Υπηρεσία με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.