Μύκονος: Ποιες προτάσεις συζητούνται για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί

Μύκονος: Ποιες προτάσεις συζητούνται για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί

 

 
 
Η συζήτηση για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την πλατεία Μαντώς άνοιξε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Οι εκπρόσωποι του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί Μυκόνου που βρέθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής ζήτησαν την μεταφορά της πιάτσας από την πλατεία Μαντώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα από 15/06 έως 15/09.
 
 
Η πρόταση αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών ταξί της Μυκόνου δεδομένης της δύσκολης διέλευσης στον γιαλό τους μήνες αιχμής και την επικινδυνότητα που την συνοδεύει.
 
 
Είναι συχνό το φαινόμενο σχηματισμού «ουράς» στην πιάτσα των ταξί κυρίως τις βραδινές ώρες αιχμής, φαινόμενο που παρατηρείται αφενός λόγω μη επαρκούς αριθμού ταξί για την εξυπηρέτηση των καλοκαιρινών αναγκών της Μυκόνου, αλλά και λόγω της δύσκολης διέλευσης εξαιτίας του πλήθους τουριστών που κινούνται στον γιαλό. 
 
 
Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν την μεταφορά της πιάτσας από την πλατεία Μαντώ στην περιοχή δίπλα από τον ΟΤΕ αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την κυκλική πορεία των οχημάτων γύρω από το κτήριο. Η πρόταση που συζητήθηκε αναφέρει την διάνοιξη της διόδου που υπάρχει από την περιοχή πίσω από τον ΟΤΕ και καταλήγει παραπλεύρως επιχείρησης άρτου και μεταφορά της σημερινής μπάρας,  χαμηλότερα στο Καμνάκι.
 
 
Αναφορά έγινε και για την πιάτσα της Φάμπρικας, όπου παρατηρείται ανάλογος συνωστισμός το καλοκαίρι, με σκέψεις για την διέλευση των ταξί μπροστά από τον Άγιο Λούκα με κυκλική πορεία από την Φάμπρικα προς του Μαούνα για την αποσυμφόρηση της περιοχής.