Συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκότωσε αδέσποτο σκυλί

Συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκότωσε αδέσποτο σκυλί

 

 

 

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ότι σκότωσε αδέσποτο σκυλί σε χωριό των Σερρών.
 
Όπως καταγγέλθηκε, το συμβάν έγινε χθες το πρωί στο Χρυσό Σερρών, όπου ο 40χρονος κινήθηκε με όχημα, το οποίο οδηγούσε, προς το άτυχο ζώο, με συνέπεια να το παρασύρει και να το τραυματίσει θανάσιμα.
 
Μία κάτοικος του χωριού αντιλήφθηκε το περιστατικό και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με τη naftemporiki, λίγο αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Σερρών, όπου αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία.
 
Ο 40χρονος, ο οποίος διώκεται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων, προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.
 
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας με αφορμή το παραπάνω συμβάν, ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.
 
Η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοιου είδους κρούσματα, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές για ανάλογα περιστατικά.