Επαναλειτουργεί το σφαγείο Τήνου

Επαναλειτουργεί το σφαγείο Τήνου

 

 

 

 

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου παρευρέθηκαν στην Τήνο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον Έπαρχο Τήνου κ. Γιάννη Γιαγιά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μάρκο Δαδάο, υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και επισκέφτηκαν το σφαγείο Τήνου, το οποίο η νέα περιφερειακή αρχή παρέλαβε κλειστό.
 
Με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση της Περιφέρειας, ο Δήμος Τήνου, σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε σε ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος και παρέδωσε με ασφάλεια για την δημόσια  υγεία, μια σημαντική υποδομή που αφορά στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και οικονομίας στο νησί της Τήνου.
 
Στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Ας αποτελέσει παράδειγμα για μίμηση η συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Τήνου, που σε σύντομο χρονικό  διάστημα λύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους και λειτουργεί μια σημαντική υποδομή για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού. Η δημοτική αρχή Τήνου ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε και τους πόρους που απαιτούνταν. Η παρουσία δε και του Περιφερειάρχη στο σφαγείο σηματοδοτεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας, την σημασία και την κατεύθυνση της νέας περιφερειακής αρχής για την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των υποδομών των νησιών μας».