Έκκληση του Δημάρχου Μυκόνου προς τους πολίτες για την διευκόλυνση ενοικίασης στέγης σε εργαζόμενους και υπαλλήλους

Έκκληση του Δημάρχου Μυκόνου προς τους πολίτες για την διευκόλυνση ενοικίασης στέγης σε εργαζόμενους και υπαλλήλους

 

 

 
 
Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών στο νησί της Μυκόνου βασίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό τόσο στο αυξημένο κόστος διαβίωσης όσο και στην ανεύρεση κατοικίας που να βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μπορεί ένας εργαζόμενος να πληρώσει. 
 
 
Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο η Μύκονος να καταστεί "μη βιώσιμη και λειτουργική" τους μήνες πέραν της τουριστικής περιόδου, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς εξέδωσε ανακοίνωση πρόσκληση προς τους πολίτες του νησιού που νοικιάζουν ακίνητα προκειμένου να βοηθήσουν στην διευκόλυνση εξεύρεσης κατοικίας εργαζομένων και υπαλλήλων που θέλουν να στελεχώσουν υπηρεσίες στο νησί, και να δηλώσουν συμμετοχή στην λίστα διαθεσιμότητας που καταρτίζει ο Δήμος για τον σκοπό αυτό.  
 
 
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου:
 
 
«Αγαπητοί Συμπολίτες,  
Aπό την πρώτη στιγμή, που με τη δική σας στήριξη ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος του νησιού μας, ξεκαθάρισα ότι βασικός μου στόχος είναι η Μύκονος να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική, 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Αυτό  πρακτικά σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση ο κάθε Μυκονιάτης και η κάθε Μυκονιάτισσα  πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ασφάλεια, και γενικά σε όλες τις βασικές κρατικές λειτουργίες.  Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτές οι υπηρεσίες στηρίζονται κυρίως σε εργαζόμενους και υπαλλήλους, που έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και η παραμονή τους στηρίζεται σε πρώτη φάση από τη δυνατότητα ανεύρεσης στέγης. 
 
 
Δυστυχώς και με δεδομένο ότι δεχόμαστε εκατομμύρια τουρίστες  το χρόνο πολλοί - για ευνόητους λόγους - αρνούνται να προβούν στην ενοικίασή  των ιδιοκτησιών τους για συνεχές χρονικό διάστημα, έτους και πλέον, και όχι μονάχα για σεζόν, τόσο  στους νεοδιορισθέντες εργαζόμενους, όσο και στους υπαλλήλους που ήδη  εργάζονται στο νησί μας. Κάτι που αυτομάτως δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα και αποθαρρύνει τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να εργαστούν στη Μύκονο και να  προσφέρουν τις υπηρεσίες, που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Με βάση αυτή την πραγματικότητα και με απόλυτο σεβασμό στην επιλογή του καθένα για την αξιοποίηση της περιουσίας του θα ήθελα να αναλογιστούμε το κοινωνικό και προσωπικό κόστος για την κάθε Μυκονιάτικη οικογένεια από την υποστελέχωση βασικών υπηρεσιών του νησιού μας.
 
 
Ο Δήμος μας  για να διευκολύνει τους συμπολίτες μας, που θέλουν να βρουν κατοικία ήδη καταρτίζει λίστα διαθεσιμότητας ιδιοκτησιών προς ενοικίαση. Παρακαλούμε όσους ιδιοκτήτες έχουν κατοικίες προς μίσθωση να επικοινωνήσουν μαζί μας (τηλ. επικοινωνίας 22890 28621- Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Μυκόνου).
 
 
Στο πλαίσιο αυτό και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση  σας και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει,   παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω, έτσι ώστε και να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιουσία σας, αλλά και να συμβάλετε στο να αποκτήσει η Μύκονος το επίπεδο των υπηρεσιών, που αξίζει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς  προορισμούς στον κόσμο».