Εξετάσεις για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά στη Μύκονο

Εξετάσεις για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά στη Μύκονο

 

 

Για πρώτη φορά πρόκειται να διεξαχθούν στη Μύκονο, εξετάσεις για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Μυκόνου στις 10:00 το πρωί.
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλανούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece, που λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελείτε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Θρησκευμάτων.
 
Οι μαθητές που θα λαβουν μέρος μέχρι στιγμής από τη Μύκονο είναι 53, 49 μαθητές του Γυμνασίου και 4 του Γενικού Λυκείου. Τα παιδιά που θα διακριθούν, θα συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα 3 εβδομάδων στο Κολλέγιο Ανατόλια, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.
 
Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα εξεταστούν στο τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT που σχεδιάστηκε από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το τεστ αξιολόγησης SCAT περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη γλώσσα και τα μαθηματικά, ανάλογα με την ηλικία των υποψηφίων και επιτρέπει την εγγραφή σε μαθήματα, τόσο θετικών όσο και ανθρωπιστικών επιστημών.
 
Το cty Greece ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά, το οποίο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
 
Πέρα από τη Μύκονο, το πρόγραμμα για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά, θα λάβει χώρα και στο Ηράκλειο, στα Χανιά, την Πάτρα,την Τρίπολη, τη Μυτιλήνη, την Κοζάνη, τη Ρόδο, Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, καθώς και στην Κω.
 
Οι εγγραφές για τις εξετάσεις στη Μύκονο λήγουν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου ενώ για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.