Παιδιά-gay κατά παραγγελία, από γονείς που το επιθυμούν

Παιδιά-gay κατά παραγγελία, από γονείς που το επιθυμούν

 

 

Χάρη στις προόδους στην αναπαραγωγική τεχνολογία, υπάρχουν πλέον επιλογές για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς και να έχουν ένα παιδί που να είναι βιολογικά ίδιο. Αλλά τώρα, οι επιστήμονες έχουν πάρει ακόμα ένα βήμα παραπέρα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να έχουν γκέι παιδιά.
 
"Όταν ετερόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά, η πλειοψηφία επιθυμεί τα παιδιά τους να είναι ίδια. Αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι φοβούνται αν θα τους αποδεχτούν τα παιδιά τους όταν τους ανακοινώσουν ότι είναι gay"λέει ο Δρ William Strider στο Κέντρο Γονιμότητας του Σικάγο. "Γι 'αυτό θέλουν τα ζευγάρια του ιδίου φύλου τα παιδιά τους να είναι ομοφυλόφιλα για να έχουν ίδιες οικογενειακές αξίες".
 
Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που μια μελέτη που παρουσιάστηκε προκάλεσε διαμάχη τόσο για την επιστημονική όσο και την πολιτιστική δεοντολογία. Ο μοριακός βιολόγος, ο Dean Hamer, προσέφερε την πρώτη άμεση απόδειξη ενός «γκέι γονιδίου», εντοπίζοντας ένα τέντωμα στο χρωμόσωμα Χ που πιθανόν σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία. Τώρα, αυτό το γονίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ζευγάρια του ιδίου φύλου να κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα, αποκτώντας παιδιά που μεγαλώνοντας να έχουν ερωτική επιθυμία για το ίδιο φύλο.
 
Πάντως στις ΗΠΑ, συμβαίνουν αυτή τη στιγμή 2 πράγματα. Η gay κοινότητα, εξετάζει σοβαρά τη γενετική αυτή λύση και ήδη πολλά ζευγάρια έναντι του ποσού των 12.000- 15.000 δολαρίων έχει δηλώσει πως δέχεται, ενώ από την άλλη, άλλοι γενετιστές και επιστήμονες τονίζουν πως έτσι στερούμε το δικαίωμα ενός παιδιού να αποφασίσει τι θέλει να γίνει. Το σίγουρο είναι ότι τους επόμενους μήνες θα μας απασχολήσει το θέμα αυτό με τις πολλές του διαστάσεις, ηθικές, σωματικές, ψυχολογικές κ.α