Ξεκινούν σήμερα τα γευστικά ταξίδια της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου για το 2015

Ξεκινούν σήμερα τα γευστικά ταξίδια της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου για το 2015

 
 
Σήμερα αρχίζουν τα χειμερινά μαγειρέματα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου με ένα γευστικό ταξίδι στην Ουκρανία, την Ρωσία τον Καύκασο, τον Πόντο, την Μικρασία για Μαντί – Πιλμένι – Βαρένικε.
 
 
"Μέσα σε ένα κλίμα δύσκολο πολιτικά και οικονομικά, επιλέγουμε μια γεωπολιτικά εύφλεκτη περιοχή, ακριβώς για να τονίσουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μας αφορούν όλους στην καθημερινότητά μας, έχουν μια διαχρονική πορεία στον παγκόσμιο πολιτισμό, ενώνουν και δεν χωρίζουν τους λαούς" αναφέρει ο Δημήτρης Ρουσσουνέλος επισημαίνοντας " Γύρω από ένα τραπέζι λοιπόν, ξεκινάμε με απλές, ειρηνικές, ενωτικές μαγειρικές από μια ευρύτερη περιοχή: Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Καύκασος, Πόντος, Μικρά Ασία κ.ά., που έχει πολύ ενδιαφέρον".
 
 
Με την καθοδήγηση της Λούντα Ονουφέρκο τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης θα φτάξουν χειροποίητα σπιτικά πιλμένι (pelmeni) με χοιρινό κιμά, βαρένικε (vareniki) με πατάτα-τυρί και το γνωστό μας μάντι ή μαντί (manti) με τον τρόπο που η ίδια διδάχθηκε στην καθημερινότητα του πατρικού σπιτιού της πίσω στην πατρίδα της. 
 
 
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους, με ελεύθερη είσοδο, καλή καρδιά και όρεξη για να μοιραστούμε γνώσεις, γεύσεις, διατροφικές συνήθειες και εμπειρίες, τονίζουν οι διοργανωτές.
 
 
Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα αφιερωματικές εκδηλώσεις με γευστικό περιεχόμενο, μαγειρέματα που αφορούν σε 
-παραδοσιακές τοπικές ελληνικές και διεθνείς κουζίνες, 
-παραδοσιακά μυκονιάτικα πιάτα, 
-βασικές μαγειρικές τεχνικές,
-παρουσιάσεις βιβλίων και 
-αν το’ χουμε κέφι ένα μικρό οινο-γαστρονομικού ενδιαφέροντος ταξιδάκι σε γειτονικό νησί κ.ά. 
 
 
Η συνάντηση θα πραγμαοτποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην Πικάντικη γωνιά στον δρόμο του Πλατύ Γιαλού στον Γλάστρο.