Περιοδεία Συρμαλένιου στην Μύκονο

Περιοδεία Συρμαλένιου στην Μύκονο

 

 

 

Επίσκεψη στην Μύκονο πραγματοποίησε ο Νίκος Συρμαλένιος το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου. Ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε στο Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με την δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη  με την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα επίμαχα θέματα που απασχολούν το νησί.
 
Ανάμεσα σε αυτά η ανάπτυξη του τουρισμού, η διαχείριση των απορριμμάτων, η προοπτική του λιμανιού και η σύσταση Α.Ε., η λειτουργία του Κέντρου Υγείας κ.α. Ο κ. Συρμαλένιος εξέφρασε την κατανόησή του για τις μεγάλες εκκρεμότητες που κληρονόμησε και καλείται να διαχειριστεί η δημαρχεύουσα και διατύπωσε την απορία του για την απαράδεκτη κατάσταση του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ.
 
Επίσης, στα πλαίσια της ενημέρωσής του για τα θέματα του νησιού που άπτονται της δημοτικής πολιτικής, ο Νίκος Συρμαλένιος συνάντησε τη δημοτική σύμβουλο της ΚΕΠΟΜ Άννα Καμμή.
 
Κατά την διάρκεια των επαφών του ο κ. Συρμαλένιος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όπου συναντήθηκε με τον επιστημονικό διευθυντή γιατρό Χρήστο Κλεάνθους, με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά τη διαγραφόμενη κατάσταση. Κοινή διαπίστωση ήταν η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στα νησιά και βεβαίως και στη Μύκονο, όπου παρά τις χρόνιες εξαγγελίες υπουργών, βουλευτών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων διαχρονικά, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο με τη συνέχιση της υποστελέχωσης ιατρικού και λοιπού προσωπικού και με αποκορύφωμα τη μη λειτουργία σύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος λόγω έλλειψης τεχνολόγου ακτινοτεχνικού, την έλλειψη ορθοπεδικού και καρδιολόγου, ακόμα και οδηγού ασθενοφόρου, σ΄ ένα νησί με εκατοντάδες περιστατικά ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.
 
Τέλος, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το χώρο ανακύκλωσης και δεματοποίησης των απορριμμάτων του πρόσφατα ιδρυθέντος Αστικού Συνεταιρισμού «Μοίκονος» και συνομίλησε με το μέλος του διοικητικού του συμβουλίου Σταύρο Ασημομύτη από τον οποίο ενημερώθηκε πλήρως για τους στόχους και τη λειτουργία του συνεταιρισμού.
 
Με πληροφορίες από την MYKONOS NEWS