Μύκονος: Νέο ατύχημα με τον πελεκάνο στον γιαλό

Μύκονος: Νέο ατύχημα με τον πελεκάνο στον γιαλό

 

 

 

 

Σε ιδιωτικό κτηνιατρείο μεταφέρθηκε το μεσημέρι ο Πελεκάνος της Μυκόνου για να εξεταστούν τα τραύματά του μετά το ατύχημα που είχε στον γιαλό. Το ατύχημα συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατεία Καραολή και Δημητρίου μπροστά από το Κτήριο του Μαύρου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός οχήματος βάζοντας όπισθεν δεν είδε τον Πελεκάνο και έπεσε πάνω του προκαλώντας ζημιά τόσο στο αριστερό του πόδι, όσο και στο ράμφος του. 

 

Ο Πελεκάνος μεταφέρθηκε τότε στο κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ σήμερα υπάλληλοι του Δήμου τον μετέφεραν και πάλι στον γιατρό για να δουν την εξέλιξη του.  

 

Όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς για τον Πέτρο ο οποίος λίγη ώρα μετά επέστρεψε με το αυτοκίνητο του Δήμου στην Χώρα. 

 

Ο προβληματισμός ωστόσο παραμένει σχετικά με τους απρόσεκτους οδηγούς οι οποίοι διέρχονται στον γιαλό ανενόχλητα το χειμώνα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και το καλοκαίρι, προκαλώντας συχνά ατυχήματα με αποδέκτες μέχρι σήμερα κυρίως τους πελεκάνους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ράμφος του πελεκάνου είναι η δεύτερη φορά που σπάει από ατύχημα.

 

Πάντως ο Πέτρος αν και χτυπημένος και με δυσκολία στην ισορροπία, στην παρουσία της κάμερας άνοιξε τα φτερά του για να μας χαρίσει άλλη μία φορά μία από τις χαρακτηριστικές πόζες του θυμίζοντάς μας ότι ήταν και παραμένει ο μεγαλύτερος σταρ του νησιού.  

 

Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρη προβολή