Παραιτήθηκε ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού

Παραιτήθηκε ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού

 

 

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο τομεάρχης υγείας του Ποταμιού, Λυκούργος Λιαρόπουλος, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, από τα σχόλια που έκανε στο Facebook, σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
 
Το πρώτο σχόλιο που έκανε ο κ. Λιαρόπουλος, ήταν πριν ξεκινήσει η συνάντηση των δύο ανδρών, λέγοντας:  «Γερούν... γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά! Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον ντζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες. Και όμως!!».
 
Στη συνέχεια και μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ σχολίασε: «Ο Βαρουφάκης ως γνήσιος Έλλην νόμιζε ότι με bullshit και χαμογελάκια θα κέρδιζε την πατρίδα. Συνέβη αυτό που πάντα συμβαίνει όταν κάνεις τον έξυπνο σε λαούς που έχουν περάσει από το Διαφωτισμό με όπλο σου τη φουστανέλα. Ευτυχώς ο Ολλανδός δε μάσησε. Η συνέχεια στο Eurogroup».
 
Αυτά τα δύο σχόλια προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα ο τομεάρχης υγείας του Ποταμιού να κατεβάσει τις αναρτήσεις και να ανακοινώσει την παραίτησή του μέσω facebook.
 
Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Θαρραλέα ανάληψη ευθύνης» έκανε γνωστό ότι η παραίτηση του κ. Λιαρόπουλου από τη θέση του τομεάρχη Υγείας έγινε δεκτή, τονίζοντας ότι «παραιτήθηκε αποδεχόμενος την ευθύνη του για άστοχες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτήσεις οι οποίες απέχουν από τον πολιτικό πολιτισμό του Κινήματος».