Οι απόκριες είναι εδώ, ετοιμαστείτε για το Μυκονιάτικο Καρναβάλι!

Οι απόκριες είναι εδώ, ετοιμαστείτε για το Μυκονιάτικο Καρναβάλι!

 

 

 

 
 
Με την έλευση του Φλεβάρη «άνοιξε» φέτος και το Τριώδιο. Οι απόκριες έφτασαν και μόλις που προλαβαίνετε να οργανωθείτε για να πάρετε μέρος στις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει φέτος η περίοδος αυτή στο νησί μας.
 
 
Το Μυκονιάτικο Καρναβάλι προετοιμάζεται από πολύ νωρίς και η ομάδα εργασίας του Δήμου που έχει αναλάβει τον συντονισμό του έχει ετοιμάσει μια σειρά από δραστηριότητες τόσο για την ανάδειξη των τοπικών μας παραδόσεων, όσο και για να βγούμε λίγο από τον «λήθαργο» του χειμώνα. Άλλωστε η περίοδος της Αποκριάς προσφέρεται για κίνηση και φαντασία!
 
 
Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί και φέτος την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 22 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με το… Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στον γιαλό! (Ναι φέτος θα υπάρχει αντίστοιχο «άρμα»).
 
 
Μέχρι τότε όμως θα λάβουν χώρα μια σειρά από εκδηλώσεις, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου όπου ο Ντελάλης θα σημάνει και επισήμως την έναρξη τους. Θα ακολουθήσουν οι «Μικροπωλητές» την Τετάρτη 18/2, το παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην Άνω Μερά στις 21/2, το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού με κυρίαρχο πρόσωπο τον πειρατή Μερμελέχα. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 22/2 με την παρέλαση των Καρναβαλικών Πληρωμάτων.
 
 
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 6/2 και θα τις βρείτε στο Δημαρχείο Μυκόνου, στην Κοινότητα της Άνω Μεράς αλλά και στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. Πληροφορίες σχετικά με το Καρναβάλι παρέχονται στην ομάδα Μυκονιάτικο Καρναβάλι στο fb. 
 
 
Διαβάστε τον οδηγό των Καρναβαλικών Πληρωμάτων ΕΔΩ
 
 
Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε στην παρακάτω εικόνα