Μύκονος: Προβλήματα σήμερα στις πτήσεις λόγω ομίχλης, έφτασαν αλλά δεν προσγειώθηκαν

Μύκονος: Προβλήματα σήμερα στις πτήσεις λόγω ομίχλης, έφτασαν αλλά δεν προσγειώθηκαν

 

 

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στην ακτοπλοϊα για δεύτερη συνεχή μέρα, κρατώντας δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

 

Προβλήματα όμως σημειώθηκαν σήμερα και στις πτήσεις για Μύκονο. Τόσο η πρωϊνή όσο και η απογευματινή πτήση της aegean αν και έφτασαν μέχρι πάνω από την Μύκονο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν λόγω ομίχλης.

 

Η σκόνη που έχει τυλίξει το νησί της Μυκόνου, απέτρεψε στα αεροσκάφη να προσγειωθούν λόγω έλειψης ορατότητας η οποία σε συνδυασμό με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έκαναν την προσγείωση απαγορευτική.

 

Το πρωί η ορατότητα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή στη Μύκονο, μικρότερη από 4 χιλιόμετρα και αν και το αεροσκάφος επιχείρησε προσπάθεια προσγείωσης τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πτήση της επιστροφής ωστόσο ήταν δραματική, γεμάτη αναταράξεις.

 

Το απόγευμα η AEGEAN με σκοπό να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της πέταξε με AIRBUS για Μύκονο, ωστόσο και πάλι η προσγείωση κατέστη αδύνατη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιχειρήθηκε προσπάθεια προσγείωσης. 

 

Για αύριο Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί δύο πτήσεις πρωϊνές με σκοπό την εξυπηρέτηση των επιβατών. Όλα όμως θα εξαρτηθούν και πάλι από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και ιδιαίτερα από την ορατότητα που θα υπάρχει στην περιοχή της Μυκόνου.