Εντός της ημέρας η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Εντός της ημέρας η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

 

 

 
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό της νέας κυβέρνησης, το οριστικό σχήμα της οποίας και τα ονόματα που θα τη στελεχώσουν, θα ανακοινωθούν σήμερα ώστε να ακολουθήσει και η ορκωμοσία των νέων υπουργών.
 
 
Μια πρώτη γεύση για τις σκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δόθηκε χθες με το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία τεσσάρων υπερυπουργείων. Κίνηση που «εξυπηρετεί» το στόχο του κ. Τσίπρα για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα μικρότερο τουλάχιστον «κατά 50% σε σχέση με το απελθόν», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ναυτεμπορικής έχει κλειδώσει και το όνομα του νέου υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Στόχος του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του είναι η εκλογή του νέου ΠτΔ να γίνει με ευρύτατη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή.
Στο μέτωπο με τους δανειστές, μεθαύριο Πέμπτη έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση στις 15.00 με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.