ΓΣΕΒΕΕ: Αναμένει μέτρα για τις μμε

ΓΣΕΒΕΕ: Αναμένει μέτρα για τις μμε

 

Ιστορική ευκαιρία για να αναστραφεί η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
 
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρονοτριβής, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει και γι' αυτό πρέπει να σχηματισθεί άμεσα  κυβέρνηση», δήλωσε και αναφέρθηκε στο πολύ βαρύ τίμημα της πολιτικής της λιτότητας που πλήρωσαν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι.
 
Όπως αναφέρει η naftemporiki, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης φτάνοντας στα όρια της φτώχειας, ενώ το 70% των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους σωρευτικά κατά 75% και η συντριπτική πλειοψηφία έχει οφειλές και χρέη στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες ενώ ήδη 370.000 από αυτούς είναι σήμερα ανασφάλιστοι.
 
«Η ΓΣΕΒΕΕ, με αίσθημα ευθύνης μακριά από συντεχνιακές λογικές περιμένει από την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα βγάλουν τη θηλιά της ασφυξίας από τις πολύ μικρές-μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφετέρου να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους να καταρτίσει και να υλοποιήσει  ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης», υποστήριξε.