Εξαπάτηση πολιτών με ιστοσελίδα μεταχειρισμένων οχημάτων

Εξαπάτηση πολιτών με ιστοσελίδα μεταχειρισμένων οχημάτων

 

 

 

Υπόθεση συστηματικής εξαπάτησης πολιτών εξιχνίασε η Ασφάλεια Κέρκυρας, μέσω ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και ανταλλακτικών.
 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
 
Ο 29χρονος δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς εντόπιζε τους υποψήφιους αγοραστές που είχαν αναρτήσει σχετικές αγγελίες και στη συνέχεια, εμφανιζόμενος ως πωλητής, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθε για την φερεγγυότητά του και αποσπούσε χρήματα, ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.
 
Η συνήθης πρακτική του περιελάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 60 έως 550 ευρώ, μέσω ταχυδρομικών επιταγών και ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ή ακόμη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
 
Η δράση του μέχρι στιγμής, εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χρονικά προσδιορίζεται από τον Απρίλιο του 2014 έως και τις 20 Ιανουαρίου 2015. 
 
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος εξαπάτησε:
 
25χρονο στη Νέα Μάκρη, από τον οποίο απέσπασε 1500 ευρώ,
31χρονο στη Σαλαμίνα, από τον οποίο απέσπασε 250 ευρώ,
31χρονο στην Κέρκυρα, από τον οποίο απέσπασε 350 ευρώ,
51χρονο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από τον οποίο απέσπασε 500 ευρώ.
 
Ο 29χρονος είχε απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές κατά την τελευταία διετία, για ανάλογες υποθέσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Λάρισα, η Αττική, η Κόρινθος, η Αχαΐα, το Αιτωλικό, η Έδεσσα, η Κρήτη και η Εύβοια.