Για "φακελάκι" συνελήφθη οφθαλμίατρος

Για

 

 

Οφθαλίατρος του γενικού νοσοκομείου της Ηπείρου συνελήφθη γιατί πήρε "φακελάκι" 200 ευρώ για να πραγματοποιήσει επέμβαση καταρράκτη σε έναν 84χρονο.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του γιου του ηλικιωμένου, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός ζήτησε τον Οκτώβριο τα χρήματα προκειμένου να κάνει την επέμβαση.
 
Ο καταγγέλων ανέφερε ότι ο οφθαλμίατρος είχε ζητήσει το ίδιο ποσό για να κάνει την ίδια επέμβαση στο άλλο μάτι του 84χρονου αυτόν το μήνα. 
 
Μετά την επέμβαση και σε προγραμματισμένη συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου του έδωσε φάκελο με 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 
 
Αργότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν στο γραφείο τον συγκεκριμένο φάκελο. Στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ακόμα σφραγισμένος φάκελος, που περιείχε 200 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.
 
Ο γιατρός συνελήφθη για για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον εισαγγελέα.