Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ σύμφωνα με τους επιστήμονες

 

 

 

 

Η στάση "η γυναίκα από πάνω" χαρακτηρίστηκε από μια ομάδα επιστημόνων ως η πιο επικίνδυνη, καθώς έχει προκαλέσει τα περισσότερα κατάγματα πέους των τελευταίων ετών.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κατάγματα μπορεί να συμβαίνουν επειδή η γυναίκα "ελέγχει" το πέος ενώ αυτό δέχεται την πίεση όλου του βάρους της.
 
Παράλληλα, η στάση αυτή είναι ακατάλληλη γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει περισσότερη επιβάρυνση από το φυσιολογικό και δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο σύντροφός τους ενδεχομένως να επιβαρύνεται περισσότερο από το φυσιολογικό.
 
Η μελέτη των επιστημόνων βασίζεται στις περιπτώσεις 44 ανδρών που εισήχθησαν σε τρία νοσοκομεία της Βραζιλίας κατά την διάρκεια των τελευταίων 13 ετών.  Από τα 44 αυτά κατάγματα τα 28 είχαν συμβεί κατά την διάρκεια ετεροφυλοφιλικού σεξ, τα 4 κατά την διάρκεια ομοφυλοφιλικού σεξ και τα υπόλοιπα από αυνανισμό ή άγνωστες αιτίες. Οι μισοί από τους ασθενείς περιέγραψαν πως εκτός από τον οξύ πόνο που αισθάνθηκαν, άκουσαν και τον γνώριμο ήχο που συνοδεύει το ράγισμα ενώ το πολύ σε πέντε ώρες είχαν αναγκαστεί να επισκεφτούν νοσοκομείο.
 
Οι επιστήμονες έπειτα από την έρευνα που διεξήγαγαν έφτασαν στο συμπέρασμα, ότι σε αυτή τη στάση οφείλεται το 29% των ατυχημάτων στην κρεβατοκάμαρα ενώ στη δεύτερη θέση είναι η στάση με τη γυναίκα να στηρίζεται στα τέσσερα άκρα της. Αντίθετα το παραδοσιακό ιεραποστολικό είναι αρκετά ασφαλέστερο, καθώς έχει προκαλέσει μόλις το 21% των καταγμάτων πέους.