28χρονος κρυβόταν πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο στο Χρηματιστήριο

28χρονος κρυβόταν πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο στο Χρηματιστήριο

 

 

 

Ένας 28χρονος ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο 28χρονος είχε προφυλακιστεί παλιότερα για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας στο Χρηματιστήριο, ενώ ο μηχανισμός που περιείχε αποσυνδέθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
 
Μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής τόσο στην Αττική, όσο και στο νησί της Κω, αλλά και χάρη στα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 28χρονου.
 
Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού - έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
 
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.
 
Όπως διαπιστώθηκε ο 28χρονος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλη υπόθεση και συγκεκριμένα για την επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι, την 30η Οκτωβρίου 2014.