Ντύστε το σπίτι σας στο πνεύμα των γιορτών - Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Ντύστε το σπίτι σας στο πνεύμα των γιορτών - Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

 

 

 

 
Ο Δεκέμβρης έφτασε, τα κρύα έχουν μπει για τα καλά, οι γιορτές πλησιάζουν και το σπίτι μας έχει βαρεθεί τα χοντρά καλύμματα και τα παχιά χαλιά. Αποζητά λάμψη, ζωντάνια με διάφορα μικροαντικείμενα  που μας αλλάζουν την  καθημερινή εικόνα  και ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει τα βράδια μας για τον επόμενο ένα μήνα.
 
 
Πώς θα ντύσουμε, λοιπόν, το σπίτι μας φέτος τις γιορτές; Με ποια διακοσμητικά και τι χρώματα;
 
Για καλή μας τύχη, οι «τάσεις» στη γιορτινή διακόσμηση είναι διαχρονικές και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε μία περιουσία για να αγοράσουμε καινούργια στολίδια. Τα γεωμετρικά σχήματα υπάρχουν πάντα στην συλλογή μας και εμείς τα μόνο  που έχουμε να κάνουμε είναι να τα αναδείξουμε θα τα αναδείξουμε προσθέτοντας χρυσό και ασημί. Θα χρειαστεί, όμως, να τα συνδυάσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει μία χρωματική ομοιομορφία και να αποδίδεται ένα και μόνο αποτέλεσμα: Να μας γεμίζει το σπίτι μας χαρά! 
 
Διάλεξε εντυπωσιακά στολίδια για το δέντρο σε ασημί ή χρυσό, να βρες γιρλάντες με ιδιαίτερα σχέδια, να στολίσεις τον χώρο με πολλά φωτάκια και να γεμίσεις βάζα και θήκες για γλυκά με χρυσές και ασημί μπάλες.….!!
 
Ξεκινώντας από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αν έχετε ήδη το περσινό φροντίστε πριν ακόμα το στολίσετε να του φουντώσετε καλά τα φύλλα και να τα ξεσκονίσετε για να δείχνουν πιο λαμπερά. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε φέτος καινούργιο, φροντίστε να πάρετε ένα μεγάλο που δεν θα ακουμπάει μεν στο ταβάνι, αλλά και θα γεμίζει τον χώρο που έχετε υπολογίσει για αυτό ώστε να μη δείχνει μικρό και μίζερο. 
 
Σκέφτεστε να αγοράσετε αληθινό; Κάντε το μόνο αν μπορείτε να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι μετά το πέρας των γιορτών θα το διατηρήσετε σε μία γλάστρα ή θα το φυτέψετε στον κήπο. Δεν θα αντέξουμε να δούμε άλλα νεκρά δέντρα φέτος! 
 
Ανοίξτε τα κουτιά με τα στολίδια σας και ξεχωρίστε αυτά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που λέει ότι δεν μπορούμε να τα κρεμάσουμε όλα, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακότερο αν επιλέξουμε συνδυασμούς δύο -και όχι παραπάνω- χρωμάτων σύμφωνα με τα στολίδια που ήδη έχουμε. 
 
Αν λοιπόν έχουμε πολλές κόκκινες μπάλες, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αγοράσουμε και μερικές ασημένιες, αν έχουμε πολλές ασημένιες μπορούμε να τις ταιριάξουμε με κάποιες χρυσές και αν έχουμε πολλές χρυσές μπορούμε να κρεμάσουμε μερικά γυάλινα στολίδια που θα αστράφτουν καθώς τα φωτάκια θα λαμπυρίζουν πάνω τους. ..
 
** tip **.. μπορείς ακόμα να τοποθετήσεις καθρεφτάκια περίπου 2*2 ή 4*4 cm κολλώντας αυτά πλάτη με πλάτη και ανάμεσά τους βάλτε ένα κορδελάκι. Κρεμάστε τα ανάμεσα στα κλαδιά και αυτομάτως ο φωτισμός θα πολλαπλασιαστεί !
 
 
Το δέντρο όμως δεν είναι το παν. Αν στο σπίτι μας έχουμε τζάκι μπορούμε να το στολίσουμε και αυτό με μία όμορφη, πλούσια γιρλάντα από την οποία θα κρέμονται διάφορα στολίδια στις αποχρώσεις που προτιμάμε και που ταιριάζουν καλύτερα με το χώρο μας χρησιμοποιώντας παρόμοιες μπάλες ή στολίδια με το δέντρο δίνοντας έτσι  μια αρμονία στο χώρο . Αν, μάλιστα, τοποθετήσουμε γύρω από τη γιρλάντα και μια σειρά λευκά φωτάκια, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.
 
 
Στα τραπέζια και τα coffee tables του σπιτιού την πρωτοκαθεδρία αυτές τις ημέρες παίρνουν τα κρυστάλλινα ή ασημένια ανθοδοχεία, μέσα στα οποία τοποθετούμε μόνο αληθινά χριστουγεννιάτικα φυτά (το καλό feng shui δεν γνωρίζει εποχές), όπως γκι, αλεξανδρινά, αλλά και κλαδιά δέντρων με μικρούς κόκκινους καρπούς.
 
Θα βρείτε άφθονα αυτές τις ημέρες στα ανθοπωλεία. ..** tip** Μία ωραία ιδέα είναι να βάψεις κλαδιά από έλατο και κουκουνάρια με spray στις αποχρώσεις χρυσό και ασημί. Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα θέλουν φως και λάμψη. Τι καλύτερο λοιπόν από το να γεμίσουμε τα τραπέζια μας με λαμπερά κηροπήγια και κεριά, τα οποία αυτή τη φορά πραγματικά θα κάψουμε. Αν, μάλιστα, μας περισσέψουν και στολίδια που δεν βάλαμε στο δέντρο, μπορούμε να γεμίσουμε με αυτά μεγάλες, χριστουγεννιάτικες πιατέλες και να στολίσουμε τα τραπέζια μας.
 
Ας μην ξεχνάμε, τέλος, και την κύρια πόρτα του σπιτιού μας. Εκεί από όπου θα υποδεχθούμε τις γιορτές, τους φίλους μας, αλλά και τον Καινούργιο Χρόνο. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, εκεί να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο γιορτινό στεφάνι με χρυσές κορδέλες και γκι.
 
 
Κατερίνα Νικολάου
Διακοσμήτρια Χώρου