Με εκπροσώπους ιατρών και φαρμακοποιών συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός

Με εκπροσώπους ιατρών και φαρμακοποιών συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός

 

 

 

Με εκπροσώπους ιατρών και φαρμακοποιών συναντήθηκε στο Μεγάρο Μαξίμου εχθές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σύμφωνα με τους φορείς δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό των δομών υγείας καθώς και ότι θα ανακοινώσει προσλήψεις.
 
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό ζητήματα στο χώρο της υγείας και του ζήτησαν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.
 
Πιο αναλυτικά ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας, στελέχωση του ΠΕΔΥ, στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό και κυρίως των 150 κενών κλινών ΜΕΘ όπου μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.
 
Επιπρόσθετα ζήτησαν την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση on line των υπηρεσιών, εξορθολογισμό των δαπανών.
 
«Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς κατανόησε τα προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ.