Συνταγματική η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 110.000 τ.μ. στο Μικρό Καβούρι

Συνταγματική η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 110.000 τ.μ. στο Μικρό Καβούρι

 

 

 

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την μεταβίβαση έκτασης 110.000 τ.μ. στην θέση Μικρό Καβούρι του πρώην  Δήμου Βουλιαγμένης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
 
Κάτοικοι του πρώην  Δήμου Βουλιαγμένης και νυν Δήμου Βούλας-Βουλιαγμένης – Βάρκιζας είχαν προσφύγει  στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσαν να ακυρωθεί η παραχώρησης της επίμαχης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην δασική νομοθεσία.
 
Όπως υποστήριζαν οι κάτοικοι, η συγκεκριμένη έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και σημείωναν, ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική.
 
Σύμφωνα με τους νόμους 3986/2011 και 4046/2012 η επίμαχη έκταση (την υψηλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ) παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
 
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και έκρινε μεταξύ των άλλων, ότι η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας που απολαμβάνει από το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της.