Βαλίτσα με 20 κιλά ηρωίνης έφτασε από το Πακιστάν

Βαλίτσα με 20 κιλά ηρωίνης έφτασε από το Πακιστάν

 

 

 

την ποσότητα που ξεπερνά τα 20 κιλά ηρωίνης, είχε στην αποσκευή του 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη με 40χρονο Πακιστανό, από τους αστυνομικούς της Διώξης Ναρκωτικών.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο συλληφθέντες αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από το Πακιστάν προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
 
Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 20 κιλών και 500 γραμμαρίων, κατά τις συλλήψεις των δύο ατόμων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
 
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια στοχευόμενων ελέγχων, στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, στις 8 Ιανουαρίου, προερχόμενος από το Καράτσι του Πακιστάν μέσω Αμπού Ντάμπι.
 
Κατά την άφιξή του είχε δηλώσει απώλεια της αποσκευής του.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αποσκευή του, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο τέσσερις ημέρες αργότερα, βρέθηκε ποσότητα της ηρωίνης.
 
Την επόμενη μέρα κατά τη διαδικασία παράδοσής της αποσκευής στον ίδιο, σε διαμέρισμα στα Πατήσια, την διεύθυνση του οποίου είχε δηλώσει ως σημείο παραλαβής, συνελήφθη.
 
Κοντά στο σπίτι συνελήφθη και ο 40χρονος Πακιστανός, συνεργός του σύμφωνα με την αστυνομία, ο οποίος επιτηρούσε το χώρο εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» για την αποφυγή σύλληψής τους και κατάσχεσης των ναρκωτικών.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.