Αντζέμ πιλάφι

Αντζέμ πιλάφι

 

Υλικά
 
1 Φλυτζάνι ρύζι
2 1/2 φλυτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες τριμμένες
1 κιλό αρνί
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και αλατοπιπερώνετε.
Βάζετε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε συνεχώς για να τσιγαριστεί.
Προσθέτετε τις ντομάτες, προσθέτετε το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο και μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτετε το ρύζι και τα 2 1/2 φλυτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει.