Σκορπούν το θάνατο τα «χάπια Σούπερμαν»!

Σκορπούν το θάνατο τα «χάπια Σούπερμαν»!

 

 

Τα «χάπια Σούπερμαν» είναι ροζ χάπια Εcstasy στο σχήμα του διαμαντιού και με το σήμα του γνωστού σούπερ ήρωα, από όπου προέκυψε και η ονομασία τους.
 
Φαίνεται όμως πως είναι ιδιαίτερα δολοφονικά, καθώς σκόρπισαν τον θάνατο σε 4 ανθρώπους μέσα στις γιορτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Αρχικά, πέθαναν δυο Λιθουανοί νεαροί στο Ipswich, ο Justas Ropas, 22 ετών, και Gediminas Kulokas, 24 ετών, και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλοι δύο θάνατοι στο Suffolk, του 20χρονου John Hocking και του 27χρονου Daniel Bagnall, οι οποίοι σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ουσία.
 
Η αστυνομία του Suffolk αποφάσισε να δράσει άμεσα, τυπώνοντας φυλλάδια σε 4 διαφορετικές γλώσσες, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για τις συνέπειες αυτών των χαπιών. Σύμφωνα με τις αρχές, σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα χάπια αντιστοιχούν στη φουρνιά που εντοπίστηκε έναν μήνα πριν στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, τότε πρόκειται για τα πιο φονικά χάπια της ιστορίας.
 
Όμως είναι άξιο απορίας, γιατί κάποιος να τα δημιουργήσει αφενός και αφετέρου, γιατί οι έμποροι να τα πουλούν, από τη στιγμή που δεν τους συμφέρει να σκοτώνουν την πελατεία τους.
 
Επίσης, ποιος ο λόγος για τη δημιουργία ενός τέτοιου ναρκωτικού, που βασίζεται αποκλειστικά στο PMMA, από τη στιγμή που πλέον το MDMA είναι πολύ φθηνό και εύκολο να βρεθεί και γιατί ο δημιουργός αυτού του ναρκωτικού, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη μισή ποσότητα PMMA από αυτήν που έβαλε, προτίμησε να την αυξήσει τόσο.
 
Μάλιστα, το PMMA από μόνο του αποτελεί ένα τόσο δυνατό ναρκωτικό, που και ο ίδιος του ο εφευρέτης, Alexander Shulgin, το απέρριψε. Τα ροζ χάπια της Αγγλίας πάντως φαίνεται πως είχαν αρκετά υψηλές ποσότητες αυτής της ουσίας (173mg PMMA), γι” αυτό και υπήρξαν τόσο θανατηφόρα. Όμως και τα απλά Εcstasy, που περιέχουν γύρω στα 50mg PMA ή PMMA, οδήγησαν στο θάνατο πέρυσι 29 ανθρώπους στην Αγγλία και την Ουαλία.
 
Οι αρχές του Suffolk συνέλαβαν τον 19χρονο Adrian Lubecki για εμπορία των «χαπιών Σούπερμαν», βρίσκοντας μάλιστα στην κατοχή του 400 ροζ χάπια, ενώ εικάζεται ότι δεν είναι ο μόνος που τα πουλάει στην Αγγλία, καθώς ο Daniel Bagnall τα προμηθεύτηκε από διαφορετικό έμπορο από εκείνον των νεαρών στο Suffolk. Η αστυνομία ελπίζει αυτή η δημοσιότητα να βοηθήσει την κατάσταση, ενώ η τραγωδία αυτή τονίζει την αναγκαιότητα που υπάρχει στην Αγγλία για τη θέσπιση ενός κέντρου ελέγχου ναρκωτικών, σαν αυτό που υπάρχει στην Ολλανδία.
 
Σε συνεργασία με το iator